wtorek, 12 kwietnia 2016

Babka cytrynowa z kisielem

Składniki
  • jajka, 5 szt
  • mąka pszenna, 1 i 3/4 szkl
  • kisiel cytrynowy, 1 opak
  • sok z 1 cytryny
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • margaryna, 200g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • cukier, 1 szkl
Przygotowanie

Margarynę roztapiamy w garnuszku i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kisielem. Nadal miksując dodajemy porcjami mąkę. Następnie dodajemy sok i skórkę z cytryny. Ostrożnie wlewamy wystudzoną margarynę. Miksujemy, aż całość dokładnie się połączy. Formę wysmarowaną margaryną i wysypaną grysikiem napełniamy ciastem. Pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 180st.



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz