wtorek, 26 maja 2015

Marcepanowe muffinki

Składniki
  • mąka pszenna, 260g
  • marcepan, 200g
  • proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
  • sól, szczypta
  • cukier, 115g
  • mleko, 2ooml
  • jajka, 2 szt
  • olej rzepakowy, 6 łyżek
  • aromat migdałowy, kilka kropel
Przygotowanie

Marcepan mrozimy na godzinę przed zrobieniem muffinek, po tym czasie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę mieszamy z marcepanem, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko, jajka, olej i aromat. Łączymy suche i mokre składniki, dokładnie mieszamy. Wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200st przez około 20-25 minut. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz