Składniki
- mąka pszenna pełnoziarnista, 1 szkl
- mąka pszenna typ 650, 1 szkl
- masło orzechowe, 300g
- cukier, 1 szkl
- jajka, 2 szt
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- kakao ciemne, 2 czubate łyżeczki
- mleko, 100ml
Do miski wrzucamy masło orzechowe, cukier i jajka, łączymy za pomocą miksera. Następnie dodajemy mleko, obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 2 centymetrowych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz