środa, 18 maja 2016

Ciasteczka z masłem orzechowym


Składniki
  • mąka pszenna pełnoziarnista, 1 szkl
  • mąka pszenna typ 650, 1 szkl
  • masło orzechowe, 300g
  • cukier, 1 szkl
  • jajka, 2 szt
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • kakao ciemne, 2 czubate łyżeczki
  • mleko, 100ml
Przygotowanie

Do miski wrzucamy masło orzechowe, cukier i jajka, łączymy za pomocą miksera. Następnie dodajemy mleko, obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 2 centymetrowych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 10 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz