- mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl
- puree dyniowe, 1 szkl
- jajka, 2 szt
- cukier, 1/2 szkl
- olej, 4 łyżki
- cukier, waniliowy, 1 opak
- soda, 1/2 łyżeczki
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- sól, szczypta
- jabłko, 1 szt
- margaryna, 1 łyżka
- kokos, 3 łyżki
- cukier brązowy, 3 łyżki
W misce mieszamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy puree dyniowe, sól i olej. Mąkę przesiewamy wraz z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy
Margarynę roztapiamy w garnuszku. Kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Chłodny mieszamy z cukrem. Każdą babeczkę smarujemy margaryną i obtaczamy w kokosie z cukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz