czwartek, 26 marca 2020

Sos z serka topionego z brokułem





Składniki
  • brokuł, 1/2 szt
  • cebula, 1 mała szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • olej, 3 łyżki
  • serek topiony, 150g
  • woda, 1 szkl
  • sól, pieprz

Przygotowanie 

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy.
Olej rozgrzewamy, dodajemy posiekany czosnek, cebulę oraz odsączone brokuły. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy szklankę wody oraz serek topiony. Dusimy kilka minut, aż serek się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Podajemy z makaronem. 
Z przepisu wychodzą 3 porcje sosu. 1 porcja to 340 kcal.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz