wtorek, 16 grudnia 2014

Bajaderki


Składniki
  • "baza", 500g ciastek, wafli, biszkoptu, bueno itp.
  • margaryna, 100g
  • nutella, 2 pełne łyżki
  • cukier puder, 3-4 łyżki
  • rum, 4łyżki
  • żurawina, 2-3 łyżki
  • migdały siekane, 2-3 łyżki
  • czekoladowa posypka
Przygotowanie

Godzinę wcześniej wyjmujemy margarynę z lodówki, musi być bardzo miękka. Składniki z "bazy" mielimy w malakserze, przesypujemy do dużej miski. Dodajemy pozostałe składniki i łączymy wszystko w całość. Zamiast alkoholu można dodać aromat rumowy w wersji dla dzieci. Z masy formujemy małe kulki i obtaczamy w posypce. Odstawiamy do lodówki.





   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz