Składniki
- twaróg mielony sernikowy, 450g
- śmietana 30%, 500ml
- galaretka cytrynowa, 2 opakowania
- galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie
- żelatyna, 1 kopiasta łyżeczka
- cukier, 3 łyżeczki
- biszkopty, 1 opakowanie
- mandarynki, 1 puszka
Na blaszkę wykładamy biszkopty, tak aby pokryły dokładnie całe dno. Galaretki cytrynowe wsypujemy do 250ml gorącej wody, dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy,aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy, aby delikatnie stężało. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem na sztywno. W osobnej misce miksujemy twaróg, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po trochu ubitą kremówkę. Na końcu zwiększamy obroty miksera i wlewamy galaretkę. Wykładamy masę serową na biszkopty. Wyrównujemy wierzch. W międzyczasie odsączamy mandarynki na sitku. Sok wykorzystujemy do ugotowania (wg przepisu na opakowaniu) galaretki pomarańczowej, dopełniając wodą. Odstawiamy galaretkę do lekkiego stężenia. Mandarynki wykładamy na ciasto i zalewamy galaretką. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz