Składniki
- makaron orzo, 1/2 opak
- filet z kurczaka, 1 szt
- kukurydza konserwowa, 1/2 puszki
- jajka, 3 szt
- ogórek, 1 duża szt
- majonez, 3-4 łyżki
- śmietana 18%, 3-4 łyżki
- vegeta, 2 łyżeczki
- ziele angielskie, 5-6 ziaren
- liść laurowy, 2 szt
- sól, pieprz
Filet z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy vegetę, liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości, około 45 minut. Studzimy, kroimy w kostkę.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo około 8 minut, kroimy w niewielką kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek obieramy, kroimy w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz