niedziela, 19 lipca 2015

Sałatka makaronowa z kurczakiem i zielonym ogórkiem

Składniki
  • makaron orzo, 1/2 opak
  • filet z kurczaka, 1 szt
  • kukurydza konserwowa, 1/2 puszki
  • jajka, 3 szt
  • ogórek, 1 duża szt
  • majonez, 3-4 łyżki
  • śmietana 18%, 3-4 łyżki
  • vegeta, 2 łyżeczki
  • ziele angielskie, 5-6 ziaren
  • liść laurowy, 2 szt
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Filet z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy vegetę, liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości, około 45 minut. Studzimy, kroimy w kostkę.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo około 8 minut, kroimy w niewielką kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek obieramy, kroimy w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz