Składniki
- krakersy, 36 szt
- jajka, 4 szt
- ser żółty tarty, 130g
- tuńczyk w oleju, 2 puszki
- ogórek konserwowy, 1 duża szt
- cebula 1 szt
- majonez, 1 słoik
- śmietana 18%, 6 łyżek
- pieprz
- szczypiorek
Ser tarty mieszamy z 5 łyżkami majonezu i 2 łyżkami śmietany, doprawiamy pieprzem. Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę cebulę i ogórka. Doprawiamy pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białek. Białka drobno siekamy, mieszamy z 2 łyżkami majonezu i 2 łyżkami śmietany, doprawiamy pieprzem. Żółtko rozkruszamy, szczypiorek drobno siekamy.
Żadnej z warstw nie doprawiamy solą!
Układamy warstwy:
- krakersy - tworzymy kwadrat z 12 sztuk
- ser z majonezem
- krakersy
- masa z tuńczyka
- krakersy
- białko z majonezem
- rozkruszone żółtko
- szczypiorek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz