wtorek, 16 grudnia 2014

Zapiekana karkówka z pieczarkami


Składniki
  • karkówka, 0.5 kg
  • pieczarki, 200g
  • cebula, 1 duża sztuka
  • mąka, do panierowania
  • margaryna, 3-4 łyżki
  • kostka rosołowa, 1 sztuka
  • sól, pieprz, Delikat do mięs
Przygotowanie

Mięso kroimy na plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i Delikatem. Panierujemy w mące i podsmażamy na odrobinie margaryny, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Cebulę kroimy w pióra, pieczarki w plastry, podsmażamy na margarynie na tej samej patelni. Wykładamy na mięso. Na patelnię wlewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową, zagotowujemy. Rosołkiem zalewamy mięso i zapiekamy przez 1 godzinę w temperaturze 180st.



   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz