czwartek, 25 lutego 2016

Ekspresowe ciasteczka serowe


Składniki
  • mąka pszenna, 250g
  • ser twaróg, 250g
  • masło, 250g
  • cukier, 1/2 szkl
Przygotowanie

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, siekamy. Następnie dodajemy twaróg, wyrabiamy ciasto, aż będzie jednolite i gładkie. Dzielimy na kilka części. Blat obsypujemy mąką. Każdą część wałkujemy na grubość 2-3mm. Radełkiem wycinamy romby lub inne kształty. Każde ciasteczko przykładamy do cukru górną stroną. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15 minut, aż lekko zbrązowieją. Studzimy na kratce. Z przepisu wychodzą 3 duże blaszki z pieca. 





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz