piątek, 12 lutego 2016

Kruche serduszka walentynkowe

Składniki
  • miękkie masło, 175g
  • cukier, 200g
  • jajka, 2 duże szt
  • cukier waniliowy, 2 łyżeczki
  • mąka pszenna, 500g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • sól, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. dodajemy kolejno po jednym jajku. W osobnej misce mieszamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do suchych składników przekładamy masę maślaną. Łączymy ręcznie wszystkie składniki. Dzielimy na 2 części, każdą osobno zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie wyjmujemy jedną część, wałkujemy podsypując delikatnie mąka na grubość 0,5cm. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 170st przez około 10-12 minut.




   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz