czwartek, 7 stycznia 2016

Placki z gotowanych ziemniaków

Składniki
  • ziemniaki ugotowane, 3-4 duże szt
  • ser żółty, 100g
  • mleko, 1 szkl
  • jajka, 3 szt
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 3 ząbki
  • natka koperku, 1 łyżka
  • mąka pszenna, 3/4 szkl
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Wcześniej ugotowanie ziemniaki oraz żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę i czosnek ścieramy na najmniejszych oczkach. Dodajemy natkę koperku, jajka i mleko, mieszamy. Dosypujemy przesianą mąkę i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju na złoty kolor. Doskonałe z gulaszem i ostrymi kiełkami rzodkiewki. Natkę koperku można zastąpić natką pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz