sobota, 23 stycznia 2016

Sałatka z tortellini i brokułem

Składniki
  • tortellini z mięsem, 1 opak
  • brokuł, 1 szt
  • jajka, 4 szt
  • kukurydza, 1/2 puszki
  • filet z kurczaka, 1 szt
  • bulion drobiowy, 1l
  • majonez, 3-4 łyki
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Pierożki tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Brokuł gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie, dzielimy na mniejsze różyczki. Filet gotujemy w bulionie do miękkości, kroimy w kostkę lub paseczki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień.


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz