Składniki
- filety z ryby, 5-6 sztuk ulubionej ryby
- przyprawa do ryb, 2 łyżeczki
- cytryna, 1 sztuka
- czosnek, 3-4 ząbki
- olej lub oliwa
Czosnek ścieramy na tarce bardzo drobno lub przeciskamy przez praskę. Rybę nacieramy przyprawą, czosnkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Folię aluminiową smarujemy cienko olejem lub oliwą po błyszczącej stronie. Przekładamy filety i zamykamy każdy z osobna formując kieszonkę.
Pieczemy w temperaturze 200st około 40 minut.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńW sumie ryba pieczona jest zazwyczaj smaczna i ja także lubię ją w takiej postaci. Jestem również zdania, że świetnie sprawdza się danie https://mowisalmon.pl/przepisy/pieczony-losos-mowi-marynowany-w-trawie-cytrynowej-chilli-skorce-z-limonki-i-ciemnym-occie-chinskim-z-salatka-ze-smazonych-grzybow/ gdzie właśnie występuje pieczony łosoś.
OdpowiedzUsuń