czwartek, 8 stycznia 2015

Szybki kapuśniaczek

Składniki
  • surówka z kapusty kiszonej, 1 opakowanie
  • kostka rosołowa, 2 sztuki
  • liść laurowy, 2-3 sztuki
  • ziele angielskie, 5-6 ziaren
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
  • vegeta, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
Przygotowanie

Zupa powstała przypadkiem z gotowej, przyprawionej już surówki jaką można kupić praktycznie w każdym supermarkecie. Miało być coś dietetycznego i tylko to się nadało. U mnie surówka z dodatkiem kukurydzy, marchewki i papryki.
Surówkę zalewamy 2 litrami wody, dodajemy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.



   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz