Składniki
- mąka pszenna, 3 szklanki
- jajka, 5 sztuk
- cukier, 1 i 1/2 szklanki
- olej, 1 szklanka
- woda gazowana, 1 szklanka
- cukier waniliowy, 1 opakowanie
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- owoce kandyzowane, 3-4 łyżki
- polewa czekoladowa
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. W misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy kolejno mąkę z proszkiem, olej i wodę. Chwilę miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy owoce kandyzowane. Przelewamy do dużej formy babkowej. Pieczemy w temperaturze 200st przez około 50 minut, do "suchego patyczka". Studzimy i dekorujemy polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz