wtorek, 14 kwietnia 2015

Kieszonki z indyka ze szpinakiem i fetą

Składniki
  • sznycel z piersi indyka, 4 szt
  • czosnek, 3 ząbki
  • szpinak mrożony, 1/2 opak
  • ser feta, 1/2 opak
  • jajko, 1 sztuka
  • bułka tarta, do panierowania
  • olej, do smażenia
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie

W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
Sznycle cieniutko rozbijamy, solimy i pieprzymy. Nakładamy warstwę szpinaku, na wierzch układamy paseczki fety. Zwijamy mięso na połowę i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na odrobinie oleju po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. 


     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz