Składniki
- sznycel z piersi indyka, 4 szt
- czosnek, 3 ząbki
- szpinak mrożony, 1/2 opak
- ser feta, 1/2 opak
- jajko, 1 sztuka
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
Sznycle cieniutko rozbijamy, solimy i pieprzymy. Nakładamy warstwę szpinaku, na wierzch układamy paseczki fety. Zwijamy mięso na połowę i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na odrobinie oleju po 5 minut z każdej strony na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz