poniedziałek, 17 listopada 2014

Kotleciki z kurczaka

Składniki
  • filet z piersi kurczaka, 2 podwójne porcje
  • papryka, 1 mała sztuka
  • cebula, 1 średnia sztuka
  • czosnek, 3 ząbki
  • jajko, 1 sztuka
  • ser, 5 plasterków
  • mąka pszenna, 2 łyżki
  • maka ziemniaczana, 2 łyżki
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Filety z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy cebule pokrojoną w kostkę i rozgnieciony czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Kroimy ser żółty i paprykę w drobną kostkę. Wyjmujemy mięso z lodówki, dokładamy ser, paprykę, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz