poniedziałek, 17 listopada 2014

Leczo z cukinii

Składniki
  • cukinia, 1 średnia sztuka
  • papryka, 2 małe sztuki
  • pomidor, 2 sztuki
  • kiełbasa śląska, 3 kawałki
  • cebula, 1 duża sztuka
  • sól, pieprz, bazylia
Przygotowanie

Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy w dość sporym rondlu na odrobinie oleju. Kiełbasę kroimy w półplasterki, dodajemy do rondla. Chwilę smażymy, aż kiełbasa delikatnie się zrumieni. W międzyczasie kroimy paprykę w paseczki, dorzucamy do kiełbasy. Cukinię obieramy, wydrążamy pestki ze środka, kroimy w kostkę ok.1,5cm, dodajemy do rondla. Całość dusimy około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Po tym czasie na sam koniec dodajemy pomidory, wcześniej sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Jeszcze chwilkę gotujemy. Doprawiamy do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz