niedziela, 9 listopada 2014

Sernik z mandarynkami

Składniki
  • biszkopt z 4 jaj
  • serek homogenizowany waniliowy, 3 sztuki po 125g
  • śmietana kremówka, 400g
  • cukier, 3 łyżeczki
  • mandarynki, 1 puszka
  • żelatyna, 8 łyżeczek
  • galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie
Przygotowanie

Żelatynę rozpuszczamy w zalewie z mandarynek. Ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno, dodajemy serki, mandarynki i ciepłą, rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie, ale szybko mieszamy, ponieważ żelatyna szybko tężeje w zimnej masie. Wylewamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki.
W tym czasie zagotowujemy wodę i robimy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Chłodzimy galaretkę, a gdy zacznie tężeć wylewamy na sernik. Pozostawiamy w lodówce jeszcze przez 2-3 godziny
Przepis na blaszkę okrągłą 26cm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz