niedziela, 22 marca 2015

Fiona

Składniki
  • biszkopt z 3 jajek
  • sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym)
  • budyń malinowy z cukrem, 3 opak
  • delicje malinowe, 2 opak
  • śmietanka 36%, 500ml
  • galaretka malinowa, 3 opak
  • cukier puder, 1 łyżka
Przygotowanie

Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Układamy delicje.
2 galaretki rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy śmietankę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i wystudzoną, ale nie stężałą, galaretkę. Dokładnie miksujemy.
Wykładamy masę na delicje. Trzeba to zrobić bardzo szybko, ponieważ masa szybko tężeje. Wyrównujemy.
Na wierzch wylewamy wystudzoną galaretkę malinową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aby delicje troszkę odmiękły.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz