Składniki
- filet z udka kurczaka, 500g
- brokuł, 200g
- cebula, 1 sztuka
- czosnek, 2-3 ząbki
- bulion drobiowy, 300ml
- mleczko kokosowe, 160g
- skrobia kukurydziana, 2 łyżeczki
- sól, pieprz
- bazylia świeża, 5-7 listków
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy opłukane mięso, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i cebulę w pióra. Smażymy 10 minut, aż mięso się przyrumieni. Zalewamy filety gorącym bulionem, dodajemy mleczko kokosowe, zagotowujemy i dorzucamy różyczki brokuła oraz posiekaną bazylię. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Skrobię kukurydzianą rozrabiamy w odrobinie wody i zagęszczamy sos. Jeśli to konieczne doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz