Składniki
- mąka pszenna, 260g
- marcepan, 200g
- proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
- sól, szczypta
- cukier, 115g
- mleko, 2ooml
- jajka, 2 szt
- olej rzepakowy, 6 łyżek
- aromat migdałowy, kilka kropel
Marcepan mrozimy na godzinę przed zrobieniem muffinek, po tym czasie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę mieszamy z marcepanem, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko, jajka, olej i aromat. Łączymy suche i mokre składniki, dokładnie mieszamy. Wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200st przez około 20-25 minut. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz