Składniki
- makaron kolanka, 150g
- kukurydza, 1/2 puszki
- jajka, 6 szt
- śmietana 18%, 3 łyżki
- ser żółty starty, 60-70g
- natka pietruszki siekana, 3-4 łyżki
- sól, pieprz
- masło, 1 łyżka
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z kukurydzą. Jajka roztrzepujemy wraz ze śmietaną, dodajemy starty ser i pietruszkę. Łączymy masę jajeczną z makaronem, doprawiamy.
Na dużej patelni roztapiamy masło, przelewamy całość i smażymy około 5 minut. Gdy frittata się delikatnie zetnie, wkładamy patelnię do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180st. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz