sobota, 24 października 2015

Frittata z makaronem i kukurydzą

Składniki
  • makaron kolanka, 150g
  • kukurydza, 1/2 puszki
  • jajka,  6 szt
  • śmietana 18%, 3 łyżki
  • ser żółty starty, 60-70g
  • natka pietruszki siekana, 3-4 łyżki
  • sól, pieprz
  • masło, 1 łyżka
Przygotowanie

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z kukurydzą. Jajka roztrzepujemy wraz ze śmietaną, dodajemy starty ser i pietruszkę. Łączymy masę jajeczną z makaronem, doprawiamy.
Na dużej patelni roztapiamy masło, przelewamy całość i smażymy około 5 minut. Gdy frittata się delikatnie zetnie, wkładamy patelnię do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180st. Podajemy na ciepło lub na zimno.



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz