Składniki na naleśniki
- mleko, 1 szkl
- woda gazowana, 1 szkl
- mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl
- jajka, 2 szt
- sól, szczypta
- ziemniaki, 1kg
- ser twaróg, 600g
- cebula, 1 szt
- sól, pieprz
- masło, 1 łyżka
- bułka tarta
- jajka, 2 szt
- sól, pieprz
Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy cienkie naleśniki na dużej patelni skropionej olejem.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Ser wraz z ziemniakami mielimy w maszynce, dodajemy cebulkę i mocno doprawiamy.
Nakładamy po dwie łyżki farszu na każdy naleśnik, zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz