czwartek, 11 czerwca 2015

Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Składniki
  • masło orzechowe, 6 łyżek kopiastych
  • mąka pszenna, 1 szkl
  • cukier, 3/4 szkl
  • czekolada gorzka lub mleczna, 100g
  • jajka, 2 szt
  • aromat waniliowy, kilka kropel
  • cukier, kilka łyżek do obtoczenia
Przygotowanie

Czekoladę drobno siekamy. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, dokładnie, ręcznie wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy każdą kulkę w cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170st z termoobiegiem około 12-15 minut. Z przepisu wychodzi około 30 sztuk ciasteczek.




 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz