Składniki
- biszkopt z 4 jaj
- herbatniki, duża i mała paczka
- masa krówkowa, 1 puszka
- mleko, 2 szklanki
- żółtka, 4 sztuki
- budyń śmietankowy, 1 opakowanie
- cukier, 1/2 szklanki
- cukier waniliowy, 1 opakowanie
- mąka pszenna, 1 łyżka
- margaryna, 1.5 kostki
1.5 szklanki mleka zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i mąką. Masę wlewamy do mleka, zagotowujemy i studzimy. Miksujemy margarynę na puch i dodajemy po łyżce budyniu.
Na biszkopt wykładamy połowę gotowej masy budyniowej, na wierch układamy herbatniki. Na herbatniki rozsmarowujemy masę krówkową, na masę ponownie herbatniki. Wykładamy ostatnią warstwę, czyli drugą połowę masy budyniowej.
Dekorujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki
Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz