Składniki
- gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
- brokuł, 1 sztuka
- filet z piersi kurczaka, 1 sztuka pojedyncza
- śmietanka 18%, 100ml
- śmietanka 30%, 100ml
- jajka, 4 sztuki
- ser, 150g
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180st. Formę na tartę smarujemy masłem, wykładamy płat ciasta francuskiego. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i podpiekamy około 7-10 minut. Wyciągamy.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut. Filet kroimy w małe paseczki, podsmażamy na złoto na łyżce oleju.
Jajka miksujemy, dodajemy śmietanki, doprawiamy. Na końcu wrzucamy do sosu ser, mieszamy.
Brokuły i mięso wykładamy na podpieczone ciasto, zalewamy sosem. Pieczemy około 40-45 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz