Składniki
- filet z piersi kurczaka, 2 podwójne porcje
- papryka, 1 mała sztuka
- cebula, 1 średnia sztuka
- czosnek, 3 ząbki
- jajko, 1 sztuka
- ser, 5 plasterków
- mąka pszenna, 2 łyżki
- maka ziemniaczana, 2 łyżki
- sól, pieprz
Filety z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy cebule pokrojoną w kostkę i rozgnieciony czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Kroimy ser żółty i paprykę w drobną kostkę. Wyjmujemy mięso z lodówki, dokładamy ser, paprykę, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz