Składniki
- biszkopt z 4 jaj
- serek homogenizowany waniliowy, 3 sztuki po 125g
- śmietana kremówka, 400g
- cukier, 3 łyżeczki
- mandarynki, 1 puszka
- żelatyna, 8 łyżeczek
- galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie
Żelatynę rozpuszczamy w zalewie z mandarynek. Ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno, dodajemy serki, mandarynki i ciepłą, rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie, ale szybko mieszamy, ponieważ żelatyna szybko tężeje w zimnej masie. Wylewamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki.
W tym czasie zagotowujemy wodę i robimy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Chłodzimy galaretkę, a gdy zacznie tężeć wylewamy na sernik. Pozostawiamy w lodówce jeszcze przez 2-3 godziny
Przepis na blaszkę okrągłą 26cm
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz