Składniki
- cukinia, 1 średnia sztuka
- papryka, 2 małe sztuki
- pomidor, 2 sztuki
- kiełbasa śląska, 3 kawałki
- cebula, 1 duża sztuka
- sól, pieprz, bazylia
Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy w dość sporym rondlu na odrobinie oleju. Kiełbasę kroimy w półplasterki, dodajemy do rondla. Chwilę smażymy, aż kiełbasa delikatnie się zrumieni. W międzyczasie kroimy paprykę w paseczki, dorzucamy do kiełbasy. Cukinię obieramy, wydrążamy pestki ze środka, kroimy w kostkę ok.1,5cm, dodajemy do rondla. Całość dusimy około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Po tym czasie na sam koniec dodajemy pomidory, wcześniej sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Jeszcze chwilkę gotujemy. Doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz