Składniki
- mąka pszenna, 220g
- masło, 110g
- cukier, 100g
- cukier waniliowy, 1 małe opak
- budyń waniliowy, 1 opak (40g)
- żółtko jaja, 2 szt
- mleko, 2 łyżki
- marmolada owocowa
Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienie. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde wgłębienie nakładamy odrobinę marmolady. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15 minut. Studzimy na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz