czwartek, 10 września 2015

Budyniowe ciasteczka z oczkiem


Składniki
  • mąka pszenna, 220g
  • masło, 110g
  • cukier, 100g
  • cukier waniliowy, 1 małe opak
  • budyń waniliowy, 1 opak (40g)
  • żółtko jaja, 2 szt
  • mleko, 2 łyżki
  • marmolada owocowa
Przygotowanie

Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienie. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde wgłębienie nakładamy odrobinę marmolady. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15 minut. Studzimy na kratce.



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz