Składniki
- udka z kurczaka, 4-5 szt
- miód płynny, 3 łyżki
- musztarda sarepska, 5 łyżek
- czosnek granulowany, 1 łyżeczka
- papryka słodka, 1 łyżeczka
- curry, 1 łyżeczka
- sól, 1 łyżeczka
- pieprz, 1/2 łyżeczki
- olej, 2-3 łyżki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Pieczemy udka przez około 1 do 2 godzin w temperaturze 180st, podczas pieczenia kilkokrotnie podlewamy mięso sokiem wytopionym podczas pieczenia lub odrobiną bulionu drobiowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz