środa, 9 września 2015

Tortellini w sosie serowym

Składniki
  • tortellini mięsne, 250g
  • mleko, 1 szkl
  • serek topiony, 200g
  • śmietana 12%, 3 łyżki
  • cebula czerwona, 1 średnia szt
  • papryka czerwona, 1 mała sztuka
  • boczek, 5 plastrów
  • kurkuma, 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • olej, 2-3 łyżki
  • natka pietruszki, 2-3 gałązki
Przygotowanie

Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, smażymy przez 5 minut.
Boczek kroimy w cieniutki paseczki, wytapiamy na suchej patelni, aż zrobią się chrupiące.
W osobnym rondlu podgrzewamy mleko, śmietanę i serek topiony, aż do połączenia składników. Dodajemy cebulkę z papryką, boczek i kurkumę. Doprawiamy do smaku solą i i pieprzem.
Tortellini podajemy z sosem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.


 
  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz