Składniki
- tortellini mięsne, 250g
- mleko, 1 szkl
- serek topiony, 200g
- śmietana 12%, 3 łyżki
- cebula czerwona, 1 średnia szt
- papryka czerwona, 1 mała sztuka
- boczek, 5 plastrów
- kurkuma, 1/2 łyżeczki
- sól, pieprz
- olej, 2-3 łyżki
- natka pietruszki, 2-3 gałązki
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, smażymy przez 5 minut.
Boczek kroimy w cieniutki paseczki, wytapiamy na suchej patelni, aż zrobią się chrupiące.
W osobnym rondlu podgrzewamy mleko, śmietanę i serek topiony, aż do połączenia składników. Dodajemy cebulkę z papryką, boczek i kurkumę. Doprawiamy do smaku solą i i pieprzem.
Tortellini podajemy z sosem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz