Składniki
- mąka pszenna, 1 i 3/4 szkl
- cukier puder, 3/4 szkl
- cukier waniliowy, 1 opak
- kakao gorzkie, 2 łyżki
- proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
- soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki
- mleko, 1 szkl
- olej, 1/3 szkl
- jajka, 2 szt
- dżem wiśniowy, 12 łyżeczek
W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce dżemu i na wierzch kolejną łyżkę ciasta. Papilotki wypełniamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20-25 minut.
Przepis na 12 sztuk muffinek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz