piątek, 4 września 2015

Czekoladowe muffinki z dżemem wiśniowym

Składniki
  • mąka pszenna, 1 i 3/4 szkl
  • cukier puder, 3/4 szkl
  • cukier waniliowy, 1 opak
  • kakao gorzkie, 2 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
  • soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki
  • mleko, 1 szkl
  • olej, 1/3 szkl
  • jajka, 2 szt
  • dżem wiśniowy, 12 łyżeczek
Przygotowanie

W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce dżemu i na wierzch kolejną łyżkę ciasta. Papilotki wypełniamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20-25 minut.
Przepis na 12 sztuk muffinek.




  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz