poniedziałek, 21 września 2015

Szybki jabłecznik bez pieczenia

Składniki
  • herbatniki, 2 duże opak
  • jabłka, 3 duże szt
  • galaretka ananasowa, 1 opak
  • woda, 1/2 szkl
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • cukier, 1 łyżka
Przygotowanie

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Starte jabłka przekładamy do rondla, wlewamy wodę, dodajemy cukier, zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Do gorących jabłek wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. 
Blaszkę wykładamy herbatnikami, wylewamy masę jabłkową, na wierzch ponownie układamy herbatniki. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz