Składniki
- ogórki, 1 i 1/2 kg
- cukier, 1 i 1/3 szkl
- ocet, 1 i 3/4 szkl
- woda, 500ml
- gorczyca, 1 łyżka
- pieprz czarny ziarnisty, 1 łyżka
- ziele angielski, 10 kulek
- sól, 1 płaska łyżka
- kurkuma, 1 płaska łyżka
Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Układamy ciasno w słoikach. Wszystkie składniki zalewy, oprócz octu, zagotowujemy. Dolewamy ocet, gotujemy jeszcze przez 5 minut. Gorącą zalewę przelewamy do ogórków. Szczelnie zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy około 7-8 minut.
Zrobię wg przepisu i dam znać czy smaczne
OdpowiedzUsuńPolecam. Ja uwielbiam
UsuńPyszne są
OdpowiedzUsuńSą super miałam w zeszłym roku zrobione i są reweewcjs
OdpowiedzUsuńRobię je już parę lat są pyszne
OdpowiedzUsuń